Доступність посилання

ТОП новини

На виставці, яку відвідає Янукович, знищили «Коліївщину»


Останнє фото знищеної в Мистецькому арсеналі картини, Київ, 24 липня 2013 року, фото з Facebook Володимира Кузнєцова
Останнє фото знищеної в Мистецькому арсеналі картини, Київ, 24 липня 2013 року, фото з Facebook Володимира Кузнєцова
У галереї «Мистецький арсенал» знищили роботу українського художника Володимира Кузнєцова «Коліївщина: Страшний суд». Полотно розміром 6 на 11 метрів замащене чорною фарбою. Про це сам митець написав на своїй сторінці у Facebook.

На картині були зображені чиновники та священнослужителі, які провалюються в котел у пеклі.

«На запрошення організаторів виставки «Велике і величне» я запропонував роботу «Коліївщина: Страшний суд». Незважаючи на те, що куратор виставки Наталія Заболотна кілька днів була присутня під час виконання роботи, щойно вона мені повідомила, що вхід в Арсенал для мене заборонений, речі з місця роботи прибрані, сама робота експонуватися не буде», – написав Кузнєцов.

У відповідь на такі дії заступник генерального директора Мистецького арсеналу Олександр Соловйов написав заяву про звільнення.

Генеральний директор Мистецького арсеналу Наталія Заболотна вважає, що намальована Кузнєцовим робота не відповідає концепції виставки, яка приурочена до святкування 1025-річчя Хрещення Русі, інформує видання «Лівий берег». Заболотна додала, що особисто замастила картину чорною фарбою.

Очікується, що сьогодні президент України Віктор Янукович візьме участь у відкритті виставки «Велике і величне».
XS
SM
MD
LG