Доступність посилання

ТОП новини

Міліція нагадує про заборону акцій у центрі Києва


Міліція Києва нагадує про незаконність проведення акцій з 20 по 31 липня 2013 року в Києві на майдані Незалежності й прилеглій території. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України.

«Сьогодні деякі громадські об’єднання поширили в ЗМІ заяву, що вранці 27 липня у Києві на Європейській площі поблизу «Українського дому» вони мають намір влаштувати акцію протесту проти приїзду в Україну президента Росії Володимира Путіна і патріарха Московського і всієї Русі Кирила. У зв’язку з цим столична міліція нагадує, що Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення про обмеження «реалізації права на мирні зібрання шляхом заборони проводити заходи і встановлювати малі архітектурні форми у вигляді наметів, кіосків, навісів, у тому числі тимчасових та пересувних, а також використовувати гучномовці з 20 по 31 липня 2013 року в Києві на Майдані Незалежності та прилеглій території», – йдеться в повідомленні.

У міліції зауважують, що винні в порушенні постанови суду нестимуть відповідальність згідно з чинним законодавством.

Напередодні Київський окружний адміністративний суд заборонив всеукраїнському об’єднанню «Свобода» проводити акції протягом 27-28 липня на центральних вулицях Києва. Свободівці планували протестувати проти візиту в Україну предстоятеля Російської православної церкви патріарха Кирила і президента Росії Володимира Путіна з нагоди святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі.
XS
SM
MD
LG