Доступність посилання

ТОП новини

Любарець голодує і на умови утримання не скаржиться – офіс Лутковської


Василь Любарець (л) після засідання суду, 22 липня 2013 року
Василь Любарець (л) після засідання суду, 22 липня 2013 року
Один із організаторів Врадіївської ходи Василь Любарець, який за рішенням суду відбуває 10 діб арешту в київському спецприймальнику, відмовляється від прийому їжі й прогулянок. Про це повідомили у прес-службі уповноваженого Верховної Ради з прав людини за результатами моніторингу без попередження спецприймальника для осіб, підданих адміністративному арешту, головного управління МВС України в Києві.

Як ідеться у повідомленні, члени моніторингової групи поспілкувались із утримуваними, зокрема з Любарцем. «На знак протесту проти вироку він оголосив голодування. Під час розмови Василь Любарець повідомив, що жодних претензій ані до умов тримання, ані до ставлення до нього персоналу спецприймальника він не має, на здоров’я наразі теж не скаржиться», – йдеться в повідомленні.

Крім того, як повідомила в офісі омбудсмена, Любарець заявив, що йому безперешкодно надають побачення з адвокатом і передають передачі.

22 липня ініціатор Врадіївської ходи Любарець отримав 10 діб адміністративного арешту за організацію і проведення мітингу на майдані Незалежності у Києві.
XS
SM
MD
LG