Доступність посилання

ТОП новини

Мінкульт: влада не причетна до конфлікту в Мистецькому арсеналі


Міністерство культури України й інші владні структури не причетні до ситуації, яка склалася з роботою художника Володимира Кузнєцова у Мистецькому арсеналі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

«Конфлікт у Мистецькому арсеналі напередодні відкриття виставки «Велике і Величне» має суто творчий характер. Він виник через розбіжності між поданим напередодні ескізом та реальним твором, виконаним художником на стіні в одному із залів Мистецького арсеналу», – заявляють у Мінкультури.

Інформація щодо втручання або впливу влади на формування експозиції є неправдивою, наголошують у відомстві.

Художник Володимир Кузнєцов написав на своїй сторінці у Facebook про те, що в Мистецькому арсеналі знищили його роботу «Коліївщина: Страшний суд». За словами автора, полотно розміром 6 на 11 метрів замастили чорною фарбою перед тим, як президент Віктор Янукович мав відкривати виставку в «Арсеналі».

У відповідь на такі дії заступник генерального директора Мистецького арсеналу Олександр Соловйов написав заяву про звільнення.

Генеральний директор Мистецького арсеналу Наталія Заболотна вважає, що намальована Кузнєцовим робота не відповідає концепції виставки, яка приурочена до святкування 1025-річчя Хрещення Русі, інформує видання «Лівий берег».
XS
SM
MD
LG