Доступність посилання

ТОП новини

Міліція затримала на Майдані десятьох людей


Міліція затримала 10 мітингувальників на майдані Незалежності в Києві за порушення правил проведення масових акцій.

Як повідомляє управління МВС України в Києві, затримані притягуються до адміністративної відповідальності за статтею 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення. В ній ідеться про порушення правил проведення масових акцій, зборів громадян. Заборона на проведення таких заходів ухвалена судом, нагадали правоохоронці.

першою надійшла інформація, що міліція затримала шість людей на майдані Незалежності за незаконне проведення акції, повідомляло агентство «Інтерфакс-Україна».

Кореспондент агентства на власні очі бачив, що правоохоронці затримали одного чоловіка і двох жінок, які перебували на центральній площі столиці біля пам'ятника засновникам Києва.

Міліціонери відвели протестувальників до автомобіля для перевезення в’язнів. Один із затриманих кричав, що він приїхав зі Львова «помолитися за Україну». За інформацією присутніх на Майдані, він є священиком. Після цього міліціонери затримали ще двох жінок, у яких в руках були державні прапори України. Одна з них, за словами очевидців, є учасницею Врадіївської ходи.

Пізніше учасники Врадіївської ходи повідомили журналістам, що лише в суботу на Майдані затримали шістьох людей: окрім цих трьох, раніше затримали ще трьох чоловіків.

Зараз біля пам'ятника засновникам Києва перебувають кілька десятків людей, серед них – учасники Врадіївської ходи, перехожі, журналісти. Обстановка спокійна.

У Києві тривають урочистості з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі. Рішенням суду в ці дні акції в центрі столиці заборонені.
XS
SM
MD
LG