Доступність посилання

ТОП новини

У Ватикані також молилися з нагоди Хрещення Русі


З ініціативи Посольства України при Святому Престолі та за підтримки Української греко-католицької церкви в Італії українська громада Риму молитовно приєдналася до святкувань 1025-річчя Хрещення Русі.

Як повідомляє Радіо Ватикан, 26 липня у ватиканській базиліці Святого Петра владика Діонісій Ляхович очолив молебень святому Володимиру.

Саме в цьому місці у головному храмі католицької Церкви у 1988 році, з нагоди ювілею 1000-річчя Хрещення були встановленні мозаїчні зображення святих рівноапостольських Володимира та Ольги.

У молебні взяла участь посол України при Святому Престолі Тетяна Іжевська, працівники посольства, душпастирі УГКЦ в Італії, настоятелі чернечих спільнот, представники української громади.

Звертаючись до присутніх, владика Діонісій зазначив, що «Княгиня Ольга і князь Володимир не тільки змінили курс історії», але й самі, з прийняттям християнства, «істотно змінили свій спосіб життя і дії».

«Молитва до святого Володимира і Ольги тут, у цьому символічному просторі поєднання Сходу і Заходу, Русі і Риму, має неабияке символічне значення», – підсумував проповідник, закликаючи присутніх молитися за утвердження «духа християнства у нашому народі», і за те, щоб до сердець його провідників «донести глибоку істину про безкорисливий дух служіння».
XS
SM
MD
LG