Доступність посилання

ТОП новини

Активістка Раїса Радченко після виходу з лікарні готується до нових судів


Активістка Раїса Радченко повернулася додому, Запоріжжя, 27 липня 2013 року
Активістка Раїса Радченко повернулася додому, Запоріжжя, 27 липня 2013 року
Активістка з Запоріжжя Раїса Радченко готується захищати права своєї родини в суді і далі боротися проти свавілля влади. Про це вона заявила Радіо Свобода після виходу на волю з психіатричної лікарні.

26 липня запорізьку активістку лікарі Запорізької обласної психлікарні відпустили додому, аргументувавши переводом на амбулаторне лікування. Жодного документу про історію хвороби Радченко на руки не отримала, як і результату досліджень міністерської комісії, яка завершила роботу у день її звільнення.

Активістка Раїса Радченко повернулася додому і готується до нових судів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:37 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Тим часом уперше за два тижні відреагував на події навколо активістки міський голова Запоріжжя Олександр Сін, якого Радченко звинувачує в організації репресій проти себе.

«Я вважаю для себе не коректним коментувати дії міліції, тим більше рішення суду. Це незалежна гілка влади, яка не підпорядковується ані мені, ані міській раді», − каже чиновник.

Олександр Сін зазначив, що збір підписів за відставку міського голови, який порушила Раїса Радченко, його не хвилює. Цей захід не передбачений чинним законодавством як юридична процедура, повідомив Олександр Сін Радіо Свобода.

Нині запорізька активістка разом з дочкою готуються до захисту в Ленінському районному суді Запоріжжя. Проти Радченко-молодшої міліція висунула обвинувачення у протидії законним діям міліції. Мовляв, Дарина Радченко перешкоджала правоохоронцям передати свою матір до рук санітарів психлікарні. Засідання відбудеться 1 серпня.



11 липня запорізьку громадську активістку Раїсу Радченко за рішенням Ленінського районного суду примусово доставили на лікування до Запорізької обласної психіатричної лікарні. Активістка заявила, що не визнає таке лікування і вважає це помстою влади за її активну громадську позицію. Вона відома тим, що активно боролась проти корупції у міській владі та правоохоронних органах, працювала заступником начальника районної адміністрації з господарської частини за часів міського голови Олександра Поляка і була проректором одного з київських вишів.
XS
SM
MD
LG