Доступність посилання

ТОП новини

Балога назвав дії Путіна «жирною крапкою» у відносинах України і Росії


(архівне фото)
(архівне фото)
Народний депутат Віктор Балога назвав у суботу «жирною крапкою» у відносинах керівників України і Росії події того дня під час святкування 1025-річчя Хрещення Русі в Києві, в яких, серед інших, брали участь президенти України Віктор Янукович і Росії Володимир Путін.

«Впевнений, після сьогоднішнього дня можна ставити жирну крапку в стосунках лідерів двох «братніх» народів. Бо дипломатія, яку продемонстрував наш гість, говорить лише про одне: ні народ України, ні держава для нього нічого не значать. Я вже не кажу про «велику повагу до нашого лідера», – написав Балога у своєму фейсбуці.

«Чи можна уявити собі таку «дипломатію» в Євросоюзі, щоб, наприклад, канцлер Німеччини після 15-хвилинної зустрічі з королем Іспанії демонстративно поїхав на конференцію баскських сепаратистів? Та ніколи», – написав депутат. За його словами, жодному європейському лідерові така «дурість» навіть не спаде на думку.

Тому, за його словами, потрібно врешті-решт «зняти рожеві окуляри, не тішити себе ілюзіями і зрозуміти елементарну річ: треба будь-якою дорогою оминати «доброту» ВВП і якомога швидше рухатися в ЄС», бо «там є повага до держави, до народу і до кожної окремо взятої людини», – написав Балога, маючи на увазі під «ВВП» Путіна.

У суботу президент Росії Володимир Путін, протягом 15 хвилин зустрівшись із українським колегою Віктором Януковичем у Києві, вирушив на захід одного з провідних проросійських діячів в Україні Віктора Медведчука, на якому агітував за вступ України до Митного союзу під проводом Росії.
XS
SM
MD
LG