Доступність посилання

ТОП новини

У Києві пройшла хресна хода Київського патріархату: «молебень для українського народу»


Хресна хода Української православної церкви Київського патріархату з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі пройшла в неділю від Володимирського кафедрального собору до Володимирської гірки центром Києва.

Хода завершилася опівдні молебнем на Володимирській гірці, який очолив патріарх Київський Філарет. У промові він тричі згадав про українську владу, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Учора тут провела молебень Українська православна церква (Московського патріархату), для українських урядовців та керівників інших держав. Зараз ми проводимо молебень – але для українського народу. Такою є наша особливість. Президент України під час спільного державного і церковного святкування Хрещення Русі, в присутності глав усіх українських церков заявив, що виступає за об’єднання українського православ’я. Ми вдячні за таку його позицію, але розуміємо, що зробити цього влада не зможе. На це здатен лише народ. Окрім того, президент наголосив, що він проти втручання іноземних центрів впливу у справи української держави та українських церков», – сказав Філарет.

За словами патріарха, нині всі церкви східного обряду в Україні перебувають у стані діалогу щодо створення єдиної помісної православної церкви.

Хресна хода УПЦ-КП: тисячі вірян
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:51 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
У суботу, вітаючи українців із річницею Хрещення Русі, Вселенський патріарх Варфоломій закликав українців подолати непорозуміння на церковному ґрунті і об’єднатися довкола єдиної православної церкви. «Вселенський патріархат засмучений і стурбований існуючими і виникаючими розколами в православ’ї України, – мовиться в посланні, яке наводить агентство «Інтерфакс-Україна». – Вселенський патріархат вірить і докладає доступні церковні методи, спрямовані на подолання розбіжностей шляхом любові і ведення діалогу» з тим, щоб побороти «руйнівний розкол».

За підрахунками тих правоохоронців, які стежили за порядком під час ходи в неділю, на вулиці вийшло близько 14 тисяч людей: хода щільно заповнила вулицю Володимирську від Золотих воріт до Софійської площі. Тим часом на сайті МВС мовиться про близько три тисячі учасників.

У суботу, під час офіційного святкування, яке проводила УПЦ (МП), у ньому взяли участь, також за даними з сайту МВС, понад дві тисячі людей.
XS
SM
MD
LG