Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: «російський президент Володимир хотів змінити рішення київського князя Володимира»


«Склалось таке враження, що вчора російський президент Володимир хотів змінити рішення київського князя Володимира», – заявив у неділю, після хресної ходи УПЦ-КП, голова політради партії «Батьківщина» і лідер однойменної фракції у Верховній Раді Арсеній Яценюк.

«Це (хрещення Русі князем Володимиром) – саме те рішення, завдяки якому Україна є однією з найбільших європейських держав. І те рішення, завдяки якому, до речі, і наші російські партнери також є більше європейцями, аніж азійцями», – сказав Яценюк, коментуючи святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі, що відбулося в суботу з участю президента Росії Володимира Путіна.

«Те відчуття, яке було сьогодні поміж нас, – це дійсно відчуття справжнього християнського свята та відчуття величі і гордості за Київську Русь і за Україну, яка принесла християнство на всі ці території», – наводить слова Яценюка прес-служба «Батьківщини».

Нагадавши, що він є парафіянином Греко-католицької церкви, Яценюк висловив думку, що церква має бути ближче до народу, бути «більш смиренною». «Все-таки, знаєте, їздити на броньованих поїздах і на броньованих мерседесах для тих людей, які повинні вселяти віру в мільйони, напевно, не зовсім правильно», – сказав він із приводу повідомлень, що глава Російської православної церкви, патріарх Московський Кирило прибув на святкування до Києва «броньованим поїздом».

Серед іншого, він також заявив, що в день хресної ходи Української православної церкви – Київського патріархату «президент повинен бути із своєю церквою і своїм народом, і він повинен був бути сьогодні тут».

Віктор Янукович у неділю перебував разом із Володимиром Путіним у Криму, де вони в Севастополі, зокрема, взяли участь у спільному святкуванні днів флоту обох держав чи в освяченні дзвіниці храму УПЦ (Московського патріархату).
XS
SM
MD
LG