Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Тунісу провів термінове засідання посеред масових протестів


Під час похорону Мухаммада Брагмі, Туніс, 27 липня 2013 року
Під час похорону Мухаммада Брагмі, Туніс, 27 липня 2013 року
Уряд Тунісу провів у понеділок термінове засідання, щоб обговорити свої дії у відповідь на все масовіші протести з вимогами його відставки. Але про конкретні теми чи ухвали засідання не повідомляли.

У понеділок уранці влада Тунісу оголосила головну площу столиці країни, міста Туніса, перед будівлею парламенту «закритою військовою зоною» після того, як у неділю ввечері на ній зібралися близько 25 тисяч і супротивників, і прихильників уряду, і поліції ледь вдалося відгородити їх одне від одного барикадами.

У суботу поліція з допомогою подразливого газу розганяла демонстрацію протесту, що виникла після похорону Мухаммада Брагмі, вбитого минулого тижня світського опозиціонера до поміркованої ісламістської влади Тунісу. Він став уже другим опозиційним політиком такого спрямування, вбитим за останні півроку.

Критики заявляють, що поміркована ісламістська влада на чолі з партією «Ан-Нагда» («Відродження») не здатна втримати під контролем ісламістських екстремістів чи й потурає їм. Опозиція вимагає відставки нинішнього уряду і створення «уряду національного порятунку».

Масові демонстрації протесту після вбивства в лютому опозиціонера Шокрі Белаїда призвели тоді до зміни уряду в Тунісі.
XS
SM
MD
LG