Доступність посилання

ТОП новини

Мінрегіонбуд до кінця року вирішить, що робити з хрущовками


Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України розробляє модель знесення квартир застарілого житлового фонду, так званих хрущовок. Про це сьогодні в Києві заявив міністр Геннадій Темник.

«Щодо знесення хрущовок – це питання дуже важливе. Його розгляд повинен відбуватися з урахуванням думки мешканців тих будинків, які потрібно буде зносити. Ми зараз відпрацьовуємо модель того, як це можна буде зробити. Це будівництво будинку для відселення, переселення туди мешканців того будинку, хрущовки, на місці якої планується потім також збудувати новий будинок і запропонувати мешканцям або залишитися в тому будинку, або повернутися в новий будинок, збудований там, де вони раніше жили. Коли ми закінчимо відпрацьовувати цю модель, ми її презентуємо», – сказав Темник.

За словами міністра, модель планують запропонувати до кінця року. «Мінрегіонбуд ініціює питання щодо можливості розроблення якогось пілотного проекту для того, щоб цю модель на пілотному проекті в місті Києві чи іншому місті «відкатати», щоб зрозуміти, які плюси, які мінуси, щоб зрозуміти, що ми врахували, що ні», – зауважив міністр.

В Україні налічують понад чотири мільйони квадратних метрів застарілого житла.
XS
SM
MD
LG