Доступність посилання

ТОП новини

Президент США приватно зустрівся з близькосхідними переговірниками


Джон Керрі (с), Ципі Лівні (2-а п), Саєб Ерекат (п) та інші виходять із Білого дому після зустрічі з Бараком Обамою, Вашингтон, 30 липня 2013 року
Джон Керрі (с), Ципі Лівні (2-а п), Саєб Ерекат (п) та інші виходять із Білого дому після зустрічі з Бараком Обамою, Вашингтон, 30 липня 2013 року
Президент США Барак Обама приватно зустрівся у вівторок із головами ізраїльської і палестинської делегацій на попередніх переговорах між ними, що відбуваються у Вашингтоні, повідомив на умовах анонімності представник Білого дому.

Також у вівторок Державний департамент США повідомив, що обидва переговірники зустрілися у приміщенні Держдепартаменту сам-на-сам, без американських посередників.

Державний секретар США Джон Керрі планує приєднатися до них пізніше у вівторок за місцевим часом, після чого виступити з заявою.

У понеділок представники Ізраїлю і палестинців уперше за три роки відновили прямі переговори: в Держдепартаменті США зустрілися міністр юстиції Ізраїлю Ципі Лівні і керівник палестинської делегації Саєб Ерекат із участю держсекретаря США Джона Керрі й новопризначеного керівника американської делегації на близькосхідних мирних переговорах Мартіна Індіка.

Ізраїльтяни і палестинці мають у перебігу нинішніх зустрічей визначити порядок денний переговорів, які збираються поновити вперше з 2010 року: тоді зірвалася попередня спроба відновити близькосхідний мирний процес, який перебуває у глухому куті ще з 2008-го.
XS
SM
MD
LG