Доступність посилання

ТОП новини

МЗС працює над поверненням постраждалого українського рибалки з Росії


Міністерство закордонних справ України працює над поверненням додому українського рибалки, який вижив після зіткнення катера берегової охорони прикордонної служби Росії і українського баркаса в Азовському морі.

Як повідомили в прес-службі МЗС України, Росія не має наміру заарештовувати українця. «... кримінальну справу порушено за статтею 256 кримінального кодексу Російської Федерації за незаконний видобуток водних біологічних ресурсів... За нашою інформацією, запобіжний захід щодо утримування його під вартою не буде застосовуватися», – повідомили в прес-службі.

За інформацією Генерального консульства України в Ростові-на-Дону, українець почувається задовільно, загрози його життю і здоров’ю немає.

В МЗС України зазначили, що медична допомога надається українцю безкоштовно.

Трагедія сталася 17 липня. Прикордонний катер Росії в Азовському морі зіштовхнувся з українським баркасом. У результаті четверо рибалок загинули (їхні тіла вже доправили в Україну), а одного врятували. Зараз Олександру Федоровичу висунули обвинувачення за частиною 3 статті 256 Кримінального кодексу Росії – «незаконний вилов водних біологічних ресурсів групою осіб за попередньою змовою».
XS
SM
MD
LG