Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську затриманий вистрибнув з вікна райвідділку міліції


У Дніпропетровську за фактом стрибка затриманого з вікна райвідділку міліції порушили два кримінальні провадження. Про це Радіо Свобода сьогодні повідомив керівник центру громадських зв’язків головного управління МВС України в Дніпропетровській області Олексій Щербатов.

За його словами, 35-річний підприємець, затриманий через підозри в шахрайстві в особливо великих розмірах, вистрибнув з вікна третього поверху Жовтневого районного відділення міліції, коли його доправили туди з приміщення суду.

«Привезли його до районного відділу, аби відправити до ізолятора тимчасового тримання. Коли на третьому поверсі його привели до кімнати, аби почекати на конвой, він вирвався з рук співробітників міліції і вистрибнув у вікно. Тобто була спроба втечі з-під варти. Зараз він перебуває у лікарні під наглядом міліції, його життя поза загрозою, однак він має тяжкі тілесні ушкодження, переломи. Відкрите кримінальне провадження за фактом втечі з-під варти. Від 3 до 5 років загрожує за цією статтею», – сказав Радіо Свобода Олексій Щербатов.

Водночас речник відомства не підтвердив заяви адвокатів затриманого про те, що чоловік викинувся з вікна через психологічний тиск, який чинили на нього працівники міліції.

Олексій Щербатов повідомив лише, що друге кримінальне провадження відкрите прокуратурою за статтею «Службове недбальство»: перевірка має встановити законність дій працівників міліції під час конвоювання.
XS
SM
MD
LG