Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі дочки Радченко перенесли


Раїса Радченко з дочкою Дариною, Запоріжжя, 27 липня 2013 року
Раїса Радченко з дочкою Дариною, Запоріжжя, 27 липня 2013 року
Суд переніс на 8 серпня засідання в справі дочки запорізької правозахисниці Раїси Радченко, Дарини. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, представники запорізької міліції не з’явилися на суд у справі Радченко-молодшої.

Дарину Радченко обвинувачують у тому, що вона перешкоджала працівникам міліції передати її матір до рук санітарів обласної психлікарні. Жінка заперечує всі обвинувачення на свою адресу. Навпаки, за словами Дарини Радченко, правоохоронці поводились із нею брутально і нанесли їй фізичні травми. Того дня синці на тілі дочки активістки зафіксували медики і журналісти. Міліція, у свою чергу, відкидає всі обвинувачення. Біля Ленінського суду до родини Радченків не застосовувались силові засоби, кажуть в обласному управлінні МВС в Запорізькій області.

11 липня запорізьку громадську активістку Раїсу Радченко за рішенням Ленінського районного суду примусово доставили на лікування до Запорізької обласної психіатричної лікарні. Активістка повідомила що не визнає таке лікування і вважає це помстою влади за її активну громадську позицію. Вона відома тим, що активно боролась проти корупції у міській владі та правоохоронних органах, працювала заступником начальника районної адміністрації за часів міського голови Олександра Поляка і була заступником директора одного з Київських вишів.

Раїсу Радченко відпустили з лікарні 26 липня. На даний час вона перебуває вдома з дочкою і внуком.

22 липня Дарина Радченко отримала повідомлення про те, що вона має з’явитися в суді 1 і 5 серпня у зв’язку з двома адміністративними правопорушеннями про дрібне хуліганство і непокору вказівкам міліції під час примусової госпіталізації її матері.
XS
SM
MD
LG