Доступність посилання

ТОП новини

Волиняни вшанували пам’ять Лесі Українки


Відвідувачі Колодяжненського літературно-меморіального музею біля погруддя Лесі Українки, 1 серпня 2013 року
Відвідувачі Колодяжненського літературно-меморіального музею біля погруддя Лесі Українки, 1 серпня 2013 року
Із панахиди біля пам’ятника видатній землячці Лесі Українці почалися в четвер у літературно-меморіальному музеї в Колодяжному основні заходи на Волині, приурочені до сотих роковин від дня смерті Лесі Українки. Панахиди та покладання квітів пройшли також у Луцьку, де мешкала родина Косачів, та в Новограді-Волинському на Житомирщині, де народилася Леся.

На цвинтарі в селі Колодяжне громада відкрила пам’ятник, споруджений на могилі Лесиного брата Миколи Косача за кошти благодійного фонду.

Напередодні Лесині дні розпочалися в таборах літнього відпочинку школярів. У Волинському обласному краєзнавчому музеї відкрилася фотодокументальна виставка «Леся Українка і Волинь», документи і світлини якої стосуються волинського періоду життя поетеси. Волиняни презентували набір поштових листівок «Леся Українка в образотворчому мистецтві й живопису». У культурно-просвітницькому центрі Ковеля відбуваються зустрічі творчої інтелігенції.

У четвер і п’ятницю в Колодяжненському літературно-меморіальному музеї співають народна хорова капела «Лісова пісня» та фольклорний колектив села Білин. Увечері тут відбудеться концерт-лекція під назвою «А в нас пісні її лишились» із участю народної артистки України Наталії Свириденко та нащадка Ольги Кобилянської, лауреата премії Європейського фонду культури при Європарламенті Костянтина Ріттеля-Кобилянського.

Ці заходи не вичерпують програму вшанування Лесі Українки. Мистецьке свято «Лісова пісня», яке триватиме в суботу й неділю в Ковельському районі, зосередиться на березі озера Нечимне, відомого як прообраз краєвидів драми-феєрії «Лісова пісня».
XS
SM
MD
LG