Доступність посилання

ТОП новини

США розчаровані, що Росія надала притулок Сноуденові


У США Білий дім заявив у четвер, що «надзвичайно розчарований» рішенням Росії надати тимчасовий притулок утеклому колишньому контрактникові спецслужб США Едвардові Сноудену, який викрив таємні американські програми стеження.

Як заявив речник Джей Карні, внаслідок цього рішення Білий дім тепер переглядає доцільність планованого було на осінь саміту президентів США і Росії Барака Обами і Володимира Путіна.

Зі свого боку, Сноуден подякував Росії за надання притулку і знову скритикував адміністрацію США, яка, за його словами, не поважає закону.

У четвер у Москві Сноуден отримав документи про тимчасовий притулок у Росії терміном на один рік і, офіційно перетнувши російський кордон, ввійшов до країни з транзитної зони летовища «Шереметьєво» і виїхав, як сказав його адвокат, до «безпечного місця».

Громадянин США Едвард Сноуден, інформатор про таємні американські програми стеження, понад місяць перебував у транзитній зоні «Шереметьєва» без чинних документів і в сумнівному юридичному статусі, чекаючи на розгляд його прохань про притулок до низки країн, останнім часом – до Росії.

Сполучені Штати домагаються екстрадиції Сноудена, заочно звинуваченого у викраденні майна держави, умисному розголошенні таємної інформації і незаконній передачі оборонної інформації.
XS
SM
MD
LG