Доступність посилання

ТОП новини

Донецьк: велосипедист вимагає мільйон у компанії, авто якої його збило


Велосипедист вимагає мільйон за те, що його збила вантажівка
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:14 0:00
У Донецьку сьогодні відбулося засідання в апеляційному суді Донецької області в справі велосипедиста Юрія Кочубеєва. Його кілька років тому збила вантажівка. Чоловік отримав серйозні травми і другу групу інвалідності.

Тепер він вимагає, щоб йому виплатили моральні збитки в розмірі 1,3 мільйона гривень, оскільки тепер не може працювати, але має двох дітей, яких треба забезпечувати.

Суд першої інстанції присудив таку значну суму компенсації лише після психологічної й фінансової експертиз. Кочубеєв, ювелір за фахом, сплачував податки і заробляв приблизно 30 тисяч гривень на місяць.

«Ви уявляєте собі те, що таке роздріблені крижі? Сидіти більше 15 хвилин – це потрібно докладати великі зусилля. Як можна одночасно мати натхнення і терпіти біль, стиснувши зуби?» – каже Кочубеєв.

Його адвокат Тетяна Жуковська пояснила: «Мова йде про відшкодування морального збитку в повному обсязі. Тому що людина мала тяжкі тілесні ушкодження. Друга група інвалідності. Потрібно запроваджувати нову практику, щоб наші громадяни не отримували морального збитку 2-3 тисячі, а отримували справді ті суми, на які вони мали страждання і переживання. У даному випадку сума обумовлена тим, у якій галузі був спеціаліст і що він втратив».

Однак компанія «Перспектива», водій якої збив донеччанина, вважає, що сума в 1,3 мільйона гривень завелика і невиправдана. Про це заявив представник компанії в залі суду. Він відмовився спілкуватися з журналістами. Судове засідання перенесли на 14 серпня через відсутність співвідповідача – страхової компанії, яка визнала позов і не має виплачувати компенсацію, адже вже виконала всі свої зобов’язання.
XS
SM
MD
LG