Доступність посилання

ТОП новини

Новий посол США в Україні Джефрі Пайєтт прибув до Києва


Новий посол Сполучених Штатів в Україні Джефрі Пайєтт прибув сьогодні до Києва. Про це повідомляє прес-служба посольства США в Україні.

Джефрі Пайєтт склав присягу на посаді посла Сполучених Штатів Америки в Україні 30 липня, у приміщенні Держдепартаменту у Вашингтоні. Він є восьмим за рахунком послом США в Україні.
Посол США в Україні Джефрі Пайєтт
Посол США в Україні Джефрі Пайєтт

Джефрі Пайєтт (Geoffrey R. Pyatt) – дипломат із величезним досвідом Протягом 24-річної кар’єри у Держдепартаменті США Джефрі Пайєтт попрацював в Азії, Європі та Латинській Америці. Із травня 2010-го по липень 2013 року він обіймав посаду головного заступника помічника держсекретаря – заступника керівника Бюро з питань Південної і Центральної Азії. До цього, із серпня 2007-го по травень 2010 року Джефрі Пайєтт був заступником голови дипломатичної місії США в міжнародних організаціях у Відні, представляючи Сполучені Штати в Міжнародному агентстві з атомної енергії та інших технічних агентствах ООН.

Джефрі Пайєтт виріс у Ла-Хойї, штат Каліфорнія. Він має магістерський ступінь з міжнародних відносин від Єльського університету, а також ступінь бакалавра з політичних наук від Університету Каліфорнії в Ірвайні.

Написання прізвища нового посла українською мовою не внормоване. Зокрема, Радіо Свобода, як і численні українські засоби інформації, передає його як Паятт. На сайті посольства США в Києві українською мовою використовувалися принаймні три інші форми, що не відповідають українському правописові: Пайятт, Пайєтт і Пайетт.
XS
SM
MD
LG