Доступність посилання

ТОП новини

У Казахстані не знайшли бензапірену в продукції Roshen, перевірка триває


Комітет державного санітарно-епідеміологічного нагляду Міністерства охорони здоров’я Казахстану перевірив сім найменувань продукції української кондитерської корпорації Roshen. Наявність бензапірену не виявили, повідомив голова комітету Жандарбек Бекшин сьогодні в Астані.

«Ми дослідили велику кількість продукції. Дивимося насамперед бензапірен. Сім найменувань дослідили, бензапірену немає», – сказав він.

За словами Бекшина, бензапірен насамперед можуть містити продукти харчування, які готуються під час спалювання різних видів палива, – копчена ковбаса і риба, шашлик. Також цю речовину знаходять у викидах автомобілів, тютюновому димі.

Голова комітету заявив, що перевірка, яка ще триває, здійснюється в Алмати й Астані, куди завезли найбільше цієї продукції. У цілому продукція Roshen займає 15–20% ринку кондитерських виробів Казахстану.

Говорячи про можливість заборони на постачання до Казахстану продукції Roshen через недотримання вимог законодавства Митного союзу, глава відомства сказав: «Нині це дослідження триває. Ми зверталися до офіційних осіб Росспоживнагляду ще минулого тижня, але офіційної відповіді ще не отримали. Лише у разі отримання офіційної відповіді ми можемо ухвалити постанову про заборону цієї продукції».

Росспоживнагляд запровадив заборону на постачання до Росії кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen, заявивши про її невідповідну якість.

Російське відомство заявляло, що у виробах Roshen виявили бензапірен, що має канцерогенні властивості.

Водночас корпорація Roshen відкидає ці звинувачення.
XS
SM
MD
LG