Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» заявляє про арешт голови донецького осередку


Сьогодні в Донецьку суд ухвалив рішення про арешт голови Донецької обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Костянтина Матейченка. Про це йдеться у заяві партії.

У заяві, оприлюдненій на офіційному сайті «Батьківщини», це рішення назване «безпідставним», а звинувачення на адресу Матейченка «надуманими».

«Переслідування лідера донецьких опозиціонерів розпочалося під час його активної участі у парламентській виборчій кампанії як кандидата у народні депутати, постійного неформального спілкування з людьми. Адже влада робить усе можливе, аби не допустити, щоб у вотчині Віктора Януковича громадяни отримували об’єктивну інформацію про кризу в економіці та соціальній сфері, аби зростали опозиційні настрої. Тому в антизаконний спосіб, застосовуючи увесь репресивно-каральний державний апарат, придушує осередки опозиційних партій, вибірково застосовує кримінальне законодавство для переслідування опозиційних партійних лідерів на Донеччині, зокрема Констянтина Матейченка», – кажуть у «Батьківщині».

«Батьківщина» наполягає на негайному звільненні Матейченка.

«Символічно, що чергова хвиля політичних репресій проти опозиції розпочалася у другу річницю ув’язнення Юлії Тимошенко», – заявляють у партії.
XS
SM
MD
LG