Доступність посилання

ТОП новини

Долю Тимошенко вирішать до кінця року – експерт


Віталій Кулик (л) і Олексій Толкачов
Віталій Кулик (л) і Олексій Толкачов
Долю колишнього прем’єра Юлії Тимошенко, яка відбуває 7-річне ув’язнення, мають вирішити до кінця цього року. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив директор Центру дослідження проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

«Після останнього візиту Квасневського і Кокса, місії Європейського союзу в цій справі, вже стає очевидно, що це не є пріоритетом номер один, не є тим основним каменем спотикання під час переговорів між Брюсселем і Києвом. З іншого боку, очевидно, що доля Тимошенко має бути врегульована до кінця 2013 року. І отут я не погоджуюся, це буде ближче до 2015-го року і скоріш за все це питання буде врегульоване якимось чином, хоча я не хочу гадати на кавовій гущі, але це буде до кінця цього року», – сказав Кулик.

Зі свого боку, президент Європейської асоціації українців, голова Громадського комітету національної безпеки України Олексій Толкачов висловив припущення, що до Вільнюського саміту, на якому очікують підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС, Тимошенко не звільнять.

«Мені здається, що до Вільнюського саміту її не звільнять. І чи її звільнять чи не звільнять – це вже насправді не вплине на результати Вільнюського саміту. Бо треба буде Європі йти на компроміс, Україні формувати позитивний імідж в усіх інших сферах, окрім цієї кримінальної справи Юлії Володимирівни. На мій погляд, якщо її звільнять, то ближче до президентських виборів, коли вже буде прогнозований сам результат президентських виборів, і влада буде впевнена в тому результаті», – сказав Толкачов.

Сьогодні минає два роки, відколи екс-прем’єра України Юлію Тимошенко позбавили волі.
XS
SM
MD
LG