Доступність посилання

ТОП новини

Голову донецької «Батьківщини» заарештували в «земельній справі» – соратники


Виконувача обов’язків Донецької обласної організації партії «Батьківщина» Костянтина Матейченка арештували в справі, пов’язаній з його діяльністю на посаді сільського голови. Про це Радіо Свобода повідомила речниця Донецької обласної організації «Батьківщини» Марія Бритченко.

З 2002 по 2010 рік Матейченко був головою села Покровське Артемівського району Донецької області.

«Як сільський голова на розгляд сільської ради він виніс проект рішення з відведення земель під кар’єр по видобутку гіпсу. І слідство йшло в рамках карної справи. Вони стверджують, що цей проект не пройшов необхідних державних експертиз. Матейченко в суді казав, що він не спеціаліст із земельних питань і не міг це в повній мірі вивчити», – заявила Бритченко.

За її словами, Матейченку інкримінували статтю Кримінального кодексу 364, частину другу (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років). На даний час невідомо, на який термін Матейченка позбавили волі.

«Який там термін, ми теж не знаємо. Прокурор наполягав на трьох роках позбавлення волі, але адвоката в залі суду не було. Чому не витримані строки апеляції? Чому його прямо з зали суду відразу повезли в СІЗО? Для нас це незрозуміло. Ми не очікували, ми думали, що виправдають. Все це не виходило в ЗМІ, бо він не хотів отримувати від цього політичні дивіденди і якось це афішувати», – сказала речниця Донецької обласної організації «Батьківщини».

Сам Матейченко вважав справу політичним переслідуванням. «Дана вказівка обласної прокуратури, щоб до виборів Матейченко отримав судимість, яка дозволить мене зняти з виборів», – заявляв він в інтерв’ю «Новости Донбасса» перед виборами.

Матейченка взяли під варту сьогодні в залі суду в Артемівську Донецької області. У «Батьківщині» вимагають негайного звільнення соратника, називаючи звинувачення «надуманим».
XS
SM
MD
LG