Доступність посилання

ТОП новини

Міліція відкрила справу через наругу над прапором


Печерське райуправління внутрішніх справ Києва почало розслідувати наругу над українським прапором одним з учасників американського гурту Bloodhound Gang. Про це йдеться в повідомленні на сайті головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві.

«5 серпня у засобах масової інформації з’явилося повідомлення про те, що один з учасників відомої рок-групи під час концерту, який відбувався 30 липня у Зеленому театрі міста Києва, порушуючи громадський порядок, вчинив наругу над державним символом, тим самим виказавши неповагу до українського суспільства в цілому», – заявляють у міліції.

«Наразі Печерським районним управлінням внутрішніх справ столиці дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 338 «Наруга над державними символами», – йдеться в повідомленні.

Міліція почала досудове розслідування.

Відповідно до статті 338 Кримінального кодексу, за публічну наругу над державним прапором України, державним гербом України або державним гімном України винний може бути покараний штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом строком до 6 місяців або позбавленням волі на термін до 3 років.

Як видно на ролику в Youtube, на концерті в Києві один з учасників гурту зімітував сечопускання на український прапор.

Раніше на концерті в Одесі цей ж учасник гурту запхав собі в штани російський прапор, проте згодом вибачився за свої дії.
XS
SM
MD
LG