Доступність посилання

ТОП новини

У США почався процес над військовим через убивство 13 людей


Нідал Малік Гасан в ув’язненні, фото правоохоронних органів США
Нідал Малік Гасан в ув’язненні, фото правоохоронних органів США
У США, у штаті Техас у вівторок почався процес військового суду у справі офіцера, якого звинувачують у вбивстві 13 людей майже чотири роки тому.

Як сказав членам журі присяжних військовий прокурор на початку слухання, Нідал Малік Гасан планував «убити якнайбільше військових, скільки вдасться».

42-річний Гасан, який сам веде свій захист, раніше заявляв, що намагатиметься довести: його вбивства американських військових були цілком виправдані, щоб відвернути ще більше число вбивств бойовиків ісламістського войовничого руху «Талібан» в Афганістані, з якими там воювали американці. Суддя ж заявляв, що не допустить такої лінії захисту.

Майор Нідал Малік Гасан до ув’язнення, фото військових США
Майор Нідал Малік Гасан до ув’язнення, фото військових США
Майор Нідал Малік Гасан, військовий психіатр, 5 листопада 2009 року вчинив стрілянину на своїй військовій базі Форт-Гуд у штаті Техас, убивши 13 людей і поранивши 32 особи. Його звинуватили у 13 свідомих убивствах і 32 замахах на вбивство.

Гасан, громадянин США, народжений поблизу Вашингтона в родині палестинських біженців, служив в армії США з 1995 року й є мусульманином за вірою.

Перед стріляниною Нідал Малік Гасан, як повідомляють, регулярно спілкувався з радикальним ісламським проповідником Анваром аль-Авлакі.
XS
SM
MD
LG