Доступність посилання

ТОП новини

Аварію в Горлівці ліквідували, аміаку в повітрі не виявили – влада


Завод концерну «Стирол» у Горлівці, офіційне фото
Завод концерну «Стирол» у Горлівці, офіційне фото
Аварію на заводі концерну «Стирол» у Горлівці Донецької області, що сталася у вівторок удень, повністю ліквідовано, ситуація перебуває під контролем Державної служби з надзвичайних ситуацій, усі параметри об’єкта перебувають у межах норми, й ніякої загрози для працівників підприємства і мешканців міста немає, повідомила пресова служба Кабінету міністрів.

А Горлівська міська рада поінформувала, що після аварії міська санітарно-епідеміологічна служба не виявила перевищення гранично припустимих концентрацій аміаку у пробах повітря, відібраних на межі санітарно-захисної зони, за 800 і 1000 метрів від джерела викиду.

Агентства також наводять повідомлення прес-служби Генеральної прокуратури, що до Горлівки для розслідування аварії вирушила група працівників Генпрокуратури, МВС і СБУ на чолі з заступником генпрокурора Анатолієм Пришком.

А департамент інформації та комунікацій із громадськістю секретаріату Кабміну додав, що до Горлівки для розслідування причин аварії та прийняття практичних рішень щодо ліквідації її наслідків і надання допомоги потерпілим вилетіли віце-прем’єр-міністр Юрій Бойко і міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков.

У вівторок удень на заводі концерну «Стирол» у Горлівці, який виробляє аміак і на якому зараз триває ремонт, стався викид цього газу внаслідок розгерметизації труби, в якій був залишковий рідкий аміак. Унаслідок цього, за попередніми даними, загинули п’ять людей, потерпіли 20. У Горлівській міськраді повідомляли, що дев’ять людей перебувають у реанімації.
XS
SM
MD
LG