Доступність посилання

ТОП новини

Янукович обговорив українські перспективи з президентом Європарламенту


Президент Європарламенту Мартін Шульц
Президент Європарламенту Мартін Шульц
Президент України Віктор Янукович обговорив з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем питання двосторонніх відносин України та Євросоюзу, передусім в контексті перспектив підписання Угоди про асоціацію.

Про це йшлося під час їхньої телефонної розмови, інформує прес-служба глави держави.

Янукович сказав, що діяльність української влади нині сконцентрована на здійсненні заходів, необхідних для забезпечення підписання Угоди під час Вільнюського саміту у листопаді. Президент підкреслив, що робота за всіма напрямами ведеться у тісній взаємодії з профільними структурами ЄС, Ради Європи та ОБСЄ.

Також Янукович зазначив, що законопроект про реформування прокуратури передано до Венеціанської комісії для урахування рекомендацій цієї інституції перед направленням до Верховної Ради. «Ми налаштовані на те, що Верховна Рада зможе розглянути новий закон «Про прокуратуру» вже найближчим часом», – зазначив Янукович.

Наприкінці червня президент Європейського парламенту Мартін Шульц заявив, що Євросоюз не має припиняти діалогу з Україною через справу колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

«Я оптиміст, і ми раніше чи пізніше знайдемо вирішення справи Тимошенко. Але ми маємо ставити інше питання. І тут я цитую Тимошенко: «Моя справа не повинна блокувати шлях України в напрямку Європи», – сказав тоді Мартін Шульц.
XS
SM
MD
LG