Доступність посилання

ТОП новини

«Стирол» виплатить по мільйону гривень сім’ям загиблих через аварію в Горлівці


Дмитро Фірташ
Дмитро Фірташ
Концерн «Стирол» видiлить п’ять мільйонів гривень допомоги сім’ям п’яти спiвробiтникiв пiдприємства, загиблих унаслiдок викиду амiаку, що стався вчора на заводі в Горлівці. Про це повідомляє прес-служба компанії, цитуючи слова засновника i голови наглядової ради Group DF, що є власником «Стиролу», Дмитра Фiрташа.

На зустрічі з трудовим колективом «Стиролу» він заявив, що компенсацiю перерахують протягом одного тижня. Пiдприємство також вiзьме на себе виплату всiх пов’язаних iз цiєю компенсацiєю податкiв.

«Крiм цього, концерн «Стирол» у повному обсязi оплатить лiкування i реабiлiтацiю всiх постраждалих спiвробiтникiв, а також надасть їм матерiальну допомогу. Розмiр цiєї допомоги визначатиме спецiально створена на пiдприємствi комiсiя, яка враховуватиме i медичнi показання, i соцiальне становище спiвробiтникiв. Пiдприємство також надасть кошти на оплату навчання дiтей постраждалих працiвникiв у професiйних i вищих навчальних закладах», – заявляють у компанії.

Фірташ також заявив, що не вірить у те, що аварію на заводі спричинив людський фактор. «Це не людський фактор, а зношення металу. Це (стан аміакопроводу – ред.) мало перевірятися тільки у 2014 році», – заявив Фірташ. Він також зазначив, що до трагедії призвела «дія старих інструкцій» у хімічній промисловості, й повідомив, що наразі метал газопроводу перевіряється на міцність.

Аварія на «Стиролі» в Горлівці сталася вчора вдень пiд час капiтального ремонту. Через викид амiаку, за попереднiми даними – через розрив амiакопроводу, загинули 5 людей.

За повідомленням Донецької облдержадміністрації, ще 25 людей постраждали. За повідомленням ОДА, в лікувальних закладах Донецької області перебувають 24 робітників концерну «Стирол», іще один працівник отримує амбулаторне лікування.
XS
SM
MD
LG