Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку ув’язненого лідера обласної «Батьківщини» назвали національним героєм


Донеччани виступили проти арешту лідера місцевої «Батьківщини»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:03 0:00
Сьогодні в Донецьку відбувся мітинг проти ув’язнення Костянтина Матейченка, виконувача обов’язків голови обласного осередку політичної партії «Батьківщина». Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, близько ста людей зібралися під прокуратурою Донецької області.

На мітингу були присутні й представники інших політичних партій, зокрема, УДАРу, ВО «Свобода» і «Фронту змін». Представник останнього Дмитро Верзілов заявив: «Костянтина Матейченка посадили за те, що він очолював обласну організацію «Батьківщини». А насправді треба порушити карні справи на «губернатора» Шишацького, «смотрящого» Януковича».

На мітинг приїхала і народний депутат від «Батьківщини» Олександра Кужель. Вона пояснила присутнім, що тепер Костянтин Матейченко став «національним героєм», і партія буде боротися за його визволення. «Там ще може бути питання. Хтось хоче забрати його рентабельний аграрний бізнес», – висловила вона одну з версій, чому Костянтина Матейченка засудили до трьох років позбавлення волі.

Олександр Кужель порівняла Матейченка з Юлією Тимошенко і додала, що колишнього прем’єра мають звільнити до листопада, або станеться «громадянський переворот».

Про ув’язнення Матейченка стало відомо 5 серпня.
XS
SM
MD
LG