Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк вирішить, чи подавати апеляцію на рішення суду за позовом Клюєва


Суд зобов’язав Яценюка спростувати інформацію про Клюєва
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00
Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк має ухвалити рішення щодо оскарження ухвали суду, який сьогодні зобов’язав його спростувати інформацію про нібито причетність секретаря Ради національної безпеки й оборони Андрія Клюєва до сутичок під час акції опозиції 18 травня. Про це заявила представник Яценюка на судовому засіданні Ганна Онищенко.

«Це питання (про подання апеляції – ред.) обговорюватиметься з Арсенієм Яценюком», – сказала вона.

Рішення суду Онищенко назвала прогнозованим. «Відхилили абсолютно всі клопотання. Ми викликали свідків, які мали інформацію стосовно того, що дійсно організовувалась провокація. Суд їх не викликав. Ми заявляли про залучення третіх осіб – народних депутатів, які мали інформацію, стосовно того, що є предметом даного позову. Суд і тут відхилив. Таким чином, суд умисне відрізав абсолютно будь-які шляхи надання належних і допустимих доказів зі сторони відповідача», – заявила Онищенко.

Водночас адвокат Андрія Клюєва Ольга Просянюк вважає таке рішення суду законним і обґрунтованим.

«Відповідачем не надано жодного доказу, який би спростовував ті докази, які позивач викладав. Зокрема, відповідачем не надано доказів, що саме Клюєв причетний до організації цих провокацій, які відбувалися 18 травня цього року. Текст рішення суду говорить про те, що Арсеній Петрович має повідомити на найближчому пленарному засіданні Верховної Ради про дане рішення суду», – сказала Просянюк.

Сьогодні Печерський райсуд Києва зобов’язав лідера фракції «Батьківщина» спростувати інформацію про причетність Клюєва до сутичок, які виникли під час акції опозиції 18 травня 2013 року в Києві. Це рішення суду Яценюк має зачитати на найближчому засіданні Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG