Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську виявили масове вирубування дерев у центральному парку


Центральний парк імені Шевченка, Дніпропетровськ, 2 травня 2013 року
Центральний парк імені Шевченка, Дніпропетровськ, 2 травня 2013 року
У Дніпропетровську, в центральному Парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка, що на острові посеред Дніпра, розпочалось масове вирубування дерев. Про це Радіо Свобода сьогодні повідомив голова обласної екологічної асоціації «Зелений світ» Олексій Ангурець, який разом з іншими громадськими активістами зафіксував вирубування дерев.

За словами Ангурця, наразі в парку знесли більше двох десятків дерев, роботи здійснює підрядна організація, яка не має належних дозволів, окрім акту обстеження дерев з метою видалення для створення малої архітектурної форми «Поріг «Ревучий».

Як зазначив Ангурець, міська влада проводила громадські слухання щодо реконструкції парку і пам’ятника Тарасові Шевченку на острові, однак про цю територію, де наразі зносять дерева, тоді не йшлося: там збирались будувати фонтан «Поріг «Ревучий», але обіцяли, що цей проект з громадськістю будуть узгоджувати окремо.

«Головна проблема в тому, що це відбулось без інформування громадськості. Щодо об’єкту «Поріг «Ревучий» слухань не було, були тільки щодо реконструкції парку й монумента. А тепер виявляється, що питання вже вирішене і розпочалось вирубування дерев», – сказав Радіо Свобода активіст.

Наразі ситуацію з’ясовує міліція, вона зафіксувала заяви громадських активістів щодо протиправних дій у парку. Активісти ж заявили, що мають намір домагатись від правоохоронців порушення справи.

Навесні 2013 року у Дніпропетровську вирішили реконструювати центральний парк імені Шевченка. Об’єкт має статус пам’ятки садово-паркового мистецтва національного значення. Влада представила проект реконструкції і назвала виконавців робіт, однак громадськість й екологи були проти, бо, як заявляли, не було ніякого конкурсу проектів оновлення парку.
XS
SM
MD
LG