Доступність посилання

ТОП новини

Росія поновлює «сирну війну» з Україною


У Росії знову заявляють про виявлення антибіотиків у сирах українського виробництва, повідомило в четвер агентство УНІАН.

Управління Федеральної служби ветеринарного і фітосанітарного нагляду Росії (Россільгоспнагляд) повідомляє, що виявило заборонені препарати у продукції двох підприємств компанії Milkiland.

Россільгоспнагляд також виявив підвищений вміст мікроорганізмів у замороженій яловичині українського виробника з Прилук на Полтавщині.

Російське відомство запровадило посилений контроль продукції цих підприємств. Якщо протягом трьох місяців такого контролю порушень більше не буде, підприємства знімуть з посиленого контролю, заявляють у Россільгоспнагляді.

Українські сири вже не вперше стають предметом посиленої уваги російських органів контролю. «Сирною війною» називали торговельно-економічне протистояння між Україною та Росією в першій половині 2012 року.

Минулого місяця керівник російської Федеральної служби нагляду у сфері захисту прав споживачів і добробуту людини (Росспоживнагляду) Геннадій Онищенко заявив про невідповідність нормам продукції української кондитерської корпорації Roshen, а Росспоживнагляд з 29 липня запровадив заборону на експорт цієї продукції.
XS
SM
MD
LG