Доступність посилання

ТОП новини

В Єгипті закрили справу проти українця з посвідченням «моджахеда Сирії»


Генеральна прокуратура Єгипту закрила кримінальну справу проти громадянина України стосовно участі у воєнних діях. Про це Радіо Свобода повідомила заступник директора департаменту інформаційної політики МЗС Олена Ващенко.

«За інформацією посольства України в Єгипті, отриманою ними від адвоката нашого співвітчизника, Генеральна прокуратура Арабської Республіки Єгипет ухвалила рішення про закриття справи проти українського громадянина через відсутність складу злочину», – сказала Ващенко.

За її словами, нині вирішується питання про відправлення українського громадянина додому.

У липні з’явилися повідомлення про те, що сили безпеки Єгипту затримали в курортному місті Шарм-ель-Шейх громадянина України, в якого під час обшуку було виявили «посвідчення моджахеда Сирії», а також єгипетську і іноземну військові форми.

За даними ЗМІ, затриманий 23-річний громадянин України на ім’я Рашид проживав зі своєю дружиною в одному з курортних житлових комплексів Шарм-ель-Шейха. Він в’їхав у Єгипет за туристичною візою 30 травня й мав покинути країну 9 липня. Чоловіка затримали після ДТП за участю його автомобіля.

У МЗС України підтвердили факт ДТП в Єгипті, внаслідок якої українець дістав важких травм і був госпіталізований. Водночас у відомстві заявляли, що єгипетська сторона не надавала ніякої офіційної інформації щодо порушення громадянином України місцевого законодавства.
XS
SM
MD
LG