Доступність посилання

ТОП новини

США евакуює своїх працівників з консульства в пакистанському Лахорі


Охорона біля в’їзду на територію консульства США в Лахорі, 9 серпня 2013 року
Охорона біля в’їзду на територію консульства США в Лахорі, 9 серпня 2013 року
Державний департамент США зобов’язав більшість працівників залишити американське консульство у пакистанському Лахорі через можливість нападу.

Речниця американського посольства в Ісламабаді Меган Ґреґоніс пояснила Радіо свобода такі дії: «Ми отримали інформацію про загрозу нашому консульству в Лахорі. Як застережний захід ми вирішили відкликати з Лахору всіх, крім спецперсоналу».

Держдепартамент оприлюднив відповідне повідомлення вчора пізно ввечері.
За словами речниці, працівників консульства евакуювали до Ісламабада. «Ми поки що не можемо сказати, коли консульство запрацює знову», – заявила Ґреґоніс.

Держдепартамент також рекомендує громадянам США перенести всі незначні подорожі до Пакистану через терористичну загрозу.

Водночас, за словами речниці, закриття консульства в Лахорі не пов’язане з тимчасовим припиненням роботи близько 20 диппредставництв США у 16 країнах на Близькому Сході й Африці раніше цього тижня.

На консульства США в Пакистані вже здійснювали напади в минулому. У 2010 році внаслідок вибуху автомобіля і гранати біля консульства в Пешаварі загинули четверо пакистанців.
XS
SM
MD
LG