Доступність посилання

ТОП новини

Проект «Без кордонів» оприлюднив звернення у справі Гройсмана


На сайті проекту «Без кордонів» громадської організації «Центр «Соціальна дія» сьогодні оприлюднили відкрите звернення до генерального прокурора Віктора Пшонки з приводу кримінального переслідування померлого днями правозахисника Дмитра Гройсмана, яке пропонують підписати всім охочим.

Автори звернення вважають, що ця справа, в якій Гройсмана звинувачували в поширенні порнографії в інтернеті і вчиненні наруги над державним гербом України, мала на меті «всіляко перешкодити роботі Гройсмана з захисту прав людини, в тому числі незаконно пограбувати офіс Вінницької правозахисної групи, вилучити файли біженців та шукачів притулку, які були власністю Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, отримати доступ до конфіденційного листування ВПГ з Європейським судом з прав людини».

Автори вимагають від прокуратури, зокрема, повністю відмовитися від усіх звинувачень проти Гройсмана, на їхню думку, сфабрикованих, а також розслідувати порушення законів із боку прокуратури, експертів, слідчих тощо, яких, як вважають автори звернення, ті припустилися в перебігу розгляду справи правозахисника.

Звернення відкрите до підписання до вечора 10 серпня.

Суд має оголосити вирок у справі Гройсмана 12 серпня. Захист вважає, що суд має підтвердити невинуватість правозахисника у цій справі, хай навіть посмертно.

Керівник Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман, один із ініціаторів скасування смертної кари в Україні, помер у Києві у віці 41 року, за попереднім діагнозом лікарів, від серцевого нападу.
XS
SM
MD
LG