Доступність посилання

ТОП новини

Генконсул Німеччини у Донецьку визнав, що стикався з корупцією


Клаус Циллікенс
Клаус Циллікенс
Генеральний консул Німеччини в Донецьку Клаус Циллікенс повідомив у п’ятницю, що, пропрацювавши в «шахтарській столиці» чотири роки, повертається до Німеччини. Поки він не назвав прізвища свого наступника, однак заявив, що дипломата вже обрано і зараз справа за дозвільними паперами.

Раніше Клаус Циллікенс, підсумовуючи свою роботу, заявив, що на посаді консула в Донецьку стикався з корупцією. Однак на питання Радіо Свобода, в якій саме сфері, він відповісти відмовився. Дипломат лише зауважив: «Були конкретні випадки, про це не буду казати. Це було пов’язане з діяльністю консульств. Ми знаємо, що корупція – це дуже велика постійна хвороба цієї країни. Вона дуже заважає розвиткові країни. І просто заплющити на це очі ми не можемо. Нелегко перейти на зовсім некорумповану систему. Я думаю, що вся Європа хоче вам допомогти у боротьбі з корупцією, але важливо, щоб українці самі визнали проблему. Є така система, і неможливо одній людині змінити її. З іншого боку, все починається з людини».

Клаус Циллікенс розповів, що за чотири роки в Донецьку найбільше запам’ятав чемпіонат Європи з футболу Євро-2012 та втілення в життя спільного німецько-українського проекту опери Ріхарда Вагнера «Летючий голландець», яка йде зараз у донецькій опері.

Він також наголосив, що хоч саме консульство і не видає віз, однак від червня цього року тут працює візовий центр, куди можна звернутися і подати документи для оформлення будь-якої візи до Німеччини.
XS
SM
MD
LG