Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко відновить політичний вплив лише з Берліна? (Огляд преси)


Київ – Російський коток, що почав розганятися, буде, на думку дописувача «Дзеркала тижня», лише набирати оберти в міру наближення запланованого на листопад підписання Україною угоди про асоціацію з Євросоюзом. Час для активізації російського тиску обрано, як завжди, «вдало», зауважує видання. Несприятливі чинники зовнішньої кон'юнктури зійшлися воєдино: на тлі високих цін на енергоносії фактично стагнує світова економіка, а разом із нею й залежна від світової кон’юнктури українська. Відновлення фінансування МВФ, з огляду на небажання української сторони підвищувати дотовані на багато мільярдів газові тарифи для населення й теплокомуненерго, виглядає, на думку дописувача, малоймовірним. Тим часом держбюджет уже виконується з великим напруженням, тому осінні виклики для забезпечення макрофінансової стабільності очевидні. Про те, наскільки ефективно в цій ситуації діє влада, йдеться в статті «Антикризовий вибуховий пакет».

За два роки ув’язнення екс-прем'єр Юлія Тимошенко не розгубила особистий рейтинг, але втратила вплив на політичне життя країни, стверджує тижневик «Фокус». Повернути його вона зможе, лише переїхавши з Харкова до Берліна. Про це йдеться в статті «Без Юлі».

У випадку звільнення Юлії Тимошенко її популярність неодмінно зросте. Тоді персональний рейтинг лідера опозиції цілком може випередити навіть рейтинг Віктора Януковича, і це без жодних внутрішньоопозиційних консультацій щодо єдиного кандидата. Влада це чудово розуміє – тож два минулі роки присвятила тотальній дискредитації Тимошенко як в Україні, так і за кордоном. Однак, як переконує «Український тиждень», піар-стратегія Банкової зазнала повної невдачі, попри десятки телеефірів та сотні публікацій у ЗМІ. Тижневик зауважує, що Тимошенко стала поміркованіша та конструктивніша, принаймні в риториці. Однак гра у морального авторитета нації, котрий стоїть над сутичкою і хоче всіх примирити, може бути лише політтехнологічних кроком, а насправді екс-прем’єр залишалась такою ж різкою й категоричною, як і була.

У столиці та околицях одночасно зводять більше ніж десяток сучасних торговельних центрів. Як інформує тижневик «Кореспондент», Київ за обсягом торговельних площ наздоганяє Європу і готується перетворитися на східноєвропейський центр шопінгу.

Журналісти тижневика «Автоцентр» не виключають, що до грудня фіксувати порушення правил дорожнього руху вже будуть не даішники, а автомати. Подібних систем на українських дорогах планується встановити аж 5500. Складання протоколу і відправлення повідомлення про штраф теж будуть автоматизовані, прогнозує видання.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG