Доступність посилання

ТОП новини

Футбол: «Чорноморець» наближає відставку Блохіна


Президент «Динамо» Ігор Суркіс (ліворуч) призначив Олега Блохіна головним тренером команди наприкінці вересня 2012 року
Президент «Динамо» Ігор Суркіс (ліворуч) призначив Олега Блохіна головним тренером команди наприкінці вересня 2012 року
Київське «Динамо» опускається все нижче в турнірній таблиці української футбольної прем’єр-ліги. Слідом за «Шахтарем» підопічних Олега Блохіна переграли опоненти з одеського «Чорноморця», які діяли на тлі втоми після виснажливого матчу Ліги Європи. Друга поспіль поразка відправила динамівців на восьме місце в турнірній таблиці – слідом не тільки за очевидними конкурентами з «Шахтаря». «Металіста» чи «Дніпра», а й за середняками – «Зорею», «Ворсклою», «Чорноморцем» і донецьким «Металургом». Сусідами «біло-синіх» стали гравці запорізького «Металурга», який залишився в еліті українського футболу лише завдяки збігові обставин.

Поразка від «Чорноморця» – це той результат, який уже не можна пояснити суддівським свавіллям чи тим, що не поталанило. Програш одеситам – яскрава ілюстрація тези про те, що порядок б’є клас. Краще організована і більш осмислена гра підопічних Романа Григорчука виявилася непереборним бар’єром для багатомільйонних придбань «Динамо». «Чорноморець» уміло відбивав натиск господарів НСК «Олімпійський» і за першої-ліпшої нагоди контратакував. Саме у зразково-показовій контратаці наприкінці першого тайму Володимир Прийомов відкрив рахунок у грі.

На старті другої половини гри після відчайдушного удару динамівця Сергія Сидорчука не впорався на останньому рубежі голкіпер одеситів Дмитро Безотосний. Але цей гол мало що змінив у малюнку гри – динамівці так само марно билися з організованим захистом гостей. А після травми Євгена Селіна ще й опинилися в меншості – замін у Блохіна вже не було. Наприкінці матчу після подачі кутового Сергій Самодін встановив переможний для «Чорноморця» рахунок 2:1.

Наставник одеситів Роман Григорчук вважає перемогу своїх підопічних закономірною.

«Ми ставили завдання витримати темп, який задали єврокубки. Тестування вийшло позитивним, і ми дуже задоволені тим, що пройшли випробування в поєдинку з такою командою як «Динамо». Не хочу нікого скривдити, але наша перемога закономірна», – сказав тренер «Чорноморця».

Головні конкуренти «Динамо» свої матчі виграли – «Шахтар» у Сімферополі розгромив «Таврію» 4:0, «Металіст» з таким само рахунком здолав опір «Волині», «Дніпро» мінімально переграв «Говерлу» (1:0). Від гірників, які набрали 15 очок, «Динамо» відділяє вже вісім балів, від «Металіста» кияни відстають на шість, від «Дніпра» – на п’ять очок.

Ліга Європи: ганьба «Металурга»

Посеред тижня в центрі уваги українських прихильників футболу були поєдинки єврокубків. На міжнародній арені Україна зазнала першої втрати. Донецький «Металург» вдруге поспіль невдало виступив у Лізі Європи.

За сумою двох матчів у третьому кваліфікаційному раунді змагання донеччани торік поступилися норвезькому «Тромсе», цього разу їх переграв інший значно нижчий за рейтингом клуб – маловідомий албанський «Кукес».

Після поразки в Албанії з рахунком 0:2 «Металург» спромігся вдома на мінімальну перемогу 1:0.

Інший український представник «Чорноморець» успішно здолав опір відомого сербського клубу «Црвена Звезда». Після домашньої перемоги 3:1 одесити на виїзді зіграли внічию 0:0.

До логічного завершення довів протистояння з грецьким ПАОКом у Лізі чемпіонів харківський «Металіст» – 1:1 у домашньому поєдинку після виїзної перемоги з рахунком 2:0. Але головна проблема харків’ян зараз не на футбольному полі – у вівторок, 13 серпня, УЄФА оголосить про своє рішення у справі про договірний матч 2008 року «Карпати» – «Металіст».

Прихильний жереб українських клубів

Після завершення третього кваліфікаційного раунду єврокубків відбулося жеребкування останнього кола відбору до групових турнірів Ліги чемпіонів і Ліги Європи. Жереб був лояльним до всіх українських представників. Якщо «Металісту» пощастить зіграти в головному клубному змаганні континенту, його суперником стане німецький «Шальке». Серед інших потенційних суперників були, приміром, англійський «Арсенал» чи італійський «Мілан».

Останній серед сіяних учасників раунду плей-оф Ліги Європи «Чорноморець» 22 і 29 серпня позмагається з чемпіоном Албанії «Скендербеу». Одесити перший матч проведуть удома. «Динамо» і «Дніпро» розпочнуть участь у Лізі Європи на виїзді. Кияни позмагаються з казахстанським «Актобе», дніпропетровці – з естонським чемпіоном «Нимме Калью».

Ольга Харлан – чемпіонка світу

На чемпіонаті світу з фехтування, що завершився в столиці Угорщини Будапешті, збірна України здобула три нагороди. Олімпійська чемпіонка Пекіна і призерка лондонської Олімпіади Ольга Харлан виграла індивідуальні змагання шаблісток. У півфіналі спортсменка з Миколаєва вирвала перемогу в олімпійської чемпіонки Лондона Кім Джі Ен з Південної Кореї – 15:14, а у вирішальному протистоянні здолала росіянку Єкатєріну Дяченко – 15:12.

Також на п’єдестал у фехтуванні на рапірах піднявся Ростислав Герцик. У півфіналі він поступився росіянину Артуру Ахматхузіну, і цього вистачило для «бронзи», оскільки поєдинки за третє місце регламент змагань не передбачав.

А в командних змаганнях шпажистів вдало виступила чоловіча збірна України. Богдан Нікішин, Анатолій Герей, Віталій Медведєв і запасний Дмитро Карюченко стали срібними призерами світової першості. Лише у фіналі українці поступилися угорським шпажистам – 38:42.
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG