Доступність посилання

ТОП новини

Індію звинувачують в обстрілі прикордонного регіону в Кашмірі


Індійські солдати охороняють територію біля Лінії контролю, що розділяє Кашмір на індійську і пакистанську частини, 8 серпня 2013 року
Індійські солдати охороняють територію біля Лінії контролю, що розділяє Кашмір на індійську і пакистанську частини, 8 серпня 2013 року
Пакистан звинувачує Індію у вбивстві пакистанського мирного жителя під час «неспровокованого» нападу в Кашмірі. Пакистанський військовий чиновник заявив, що індійські сили вели артобстріл трьох регіонів вздовж фактичного кордону, відомого як Лінія контролю.

За словами чиновника, пакистанські військові «відповіли на індійський обстріл».

Натомість в індійському командуванні заявляють, що відповідали на постріли з боку Пакистану.

Сутички на кордоні, що розділяє Кашмір, спалахнули 6 серпня, коли п’ятеро індійських солдатів загинули під час нападу з засідки. Делі звинуватив пакистанських військових у скоєнні нападу, Ісламабад ці звинувачення відкинув.

У неділю пакистанські й індійські військові обмінялися пострілами.

І Індія, й Пакистан претендують на владу над усією територією історичного князівства Кашмір із 1947 року, від самого виникнення цих сучасних держав, і провели через це між собою вже дві війни. Фактично вони контролюють приблизно по 40 відсотків Кашміру, тоді як іще близько 20 відсотків перебрав собі Китай.
XS
SM
MD
LG