Доступність посилання

ТОП новини

Паркан навколо зеленої зони на Березняках вирішили не ламати


Громадські активісти після довгих дискусій вирішили не демонтувати бетонний паркан навколо зеленої зони на вулиці Серафимовича на київських Березняках. Заклики ламати його вони назвали провокаціями. Водночас, учасники акції демонтували одні з воріт паркану і зняли з нього інформаційний банер про проведення будівництва. Активісти намагалися силоміць відтіснити міліцію від місця забудови, стверджуючи, що вона не захищає їхні права.

На загальний збір киян, який оголосили на 7 годину, на Березняках зібралися близько 200 людей – серед них активісти політичних партій і громадських організацій, мешканці району і невідомі в масках.

Представниця прокуратури, яка була присутня на акції, заявила що питання цієї забудови розглядається в судовому порядку і прокуратура буде виступати на боці місцевих мешканців.

Напередодні громадські активісти провели лежачу акцію перед входом до прокуратури Дніпровського району Києва, протестуючи проти будівництва у зеленій зоні на Березняках. На вулиці Серафимовича забудовники раніше встановили двометровий бетонний паркан. Громадські активісти чергують там цілодобово. У сквері встановили 5 наметів. Директор компанії-забудовника стверджує, що насправді ніякого скверу на Серафимовича немає. А на місці, де планується будівництво, збудують одноповерховий супермаркет з передбаченою проектом зеленою зоною.
XS
SM
MD
LG