Доступність посилання

ТОП новини

Євген Сверстюк і Мирослав Попович засуджують атаку на газету «Експрес»


Українські громадські діячі засуджують блокування Міністерством доходів та зборів діяльності львівської газети «Експрес».

Директор Інституту філософії Національної Академії наук України Мирослав Попович вважає події довкола газети «яскравим прикладом тиску на пресу та спробою ліквідувати чи істотно обмежити свободу слова».

«Як постійний читач газети «Експрес» я взагалі дивуюся, що ви ще досі живете і дихаєте», – наводить це видання слова Поповича.

«Дiї влади не вiдрiзняються вiд радянських репресiй. Змiнилися лише механiзми тиску. Ці події абсолютно несумiсні навiть зi слабкими формами демократії», – наголошує відомий дисидент Євген Сверстюк, якого цитує «Майдан».

Українська газета «Експрес» заявляє про блокування її діяльності з боку Міністерства доходів та зборів. Другий день поспіль шість підприємств медійної групи «Експрес» не мають доступу до Єдиного реєстру податкових накладних, що обслуговується безпосередньо центральним апаратом Міністерства доходів та зборів. «Експрес» оцінює це як тиск із метою економічно послабити газету.
XS
SM
MD
LG