Доступність посилання

ТОП новини

У Росії знову продовжили термін розслідування вбивства правозахисниці


Термін розслідування справи про вбивство російської правозахисниці і журналістки Наталії Естемірової продовжили до 14 жовтня. Як повідомив сьогодні офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, слідство встановлює особи ще трьох співучасників злочину.

Термін розслідування переносять вже не вперше. 15 липня його продовжували на місяць. Тоді Маркін заявив, що ймовірний викрадач і вбивця Естемірової Алхазур Башаєв перебуває у Франції і оголошений у міжнародний розшук.

За словами Маркіна, «слідство вважає, що мотивом убивства Естемірової стала помста за її публікації про вербування Башаєвим бойовиків і про напад на сім’ю московського бізнесмена, а також дискредитація органів державної влади Чеченської республіки».

Колеги вбитої правозахисниці переконані, що слідство йде хибним шляхом. Коли був знайдений схрон із зброєю, з якої була убита Естемірова, а разом з ним паспорт бойовика – імовірного вбивці, правозахисникам вдалося довести, що ДНК з місця злочину не збігається з ДНК підозрюваного.

Співробітниця правозахисного центру «Меморіал» Наталія Естемірова була викрадена 15 липня 2009 року в столиці Чеченської республіки Грозному. Того ж дня її тіло знайшли в сусідній Інгушетії.
XS
SM
MD
LG