Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові підняли вертоліт на висоту Евересту


У Криму, неподалік Феодосії, на військовому аеродромі «Кіровське» українські вертолітники встановили новий світовий рекорд для вертольоту Мі-8МСБ з набору висоти – 9150 метрів. Про це повідомляє пре-служба Міноборони.

За словами самих випробувачів, «на таку висоту звичайні вертольоти не літають! Вище Евересту!». (Висота найвищої гори світу – Евересту (Джомолунгми) дорівнює 8848 метрів).

За повідомленням, політ вертольоту Мі-8МСБ на досягнення граничної висоти виконав спільний екіпаж АТ «Мотор Січ» і Державного науково-випробувального центру Збройних сил України.

Командиру екіпажу Сергію Тішкову (АТ «Мотор Січ») – 61 рік. Як повідомляють у Міноборони, він – льотчик-снайпер і льотчик-випробувач першого класу, учасник бойових дій в Афганістані й Югославії, засвоїв понад 30 типів літальних апаратів і має загальний наліт понад 8000 годин.

Висоту 9150 метрів льотчики-випробувачі підкорили за 29 хвилин 30 секунд.

«Новий світовий рекорд висоти було зафіксовано за допомогою опечатаного на борту вертольоту бароспідографа. Рекорд зафіксував комісар FАІ – Всесвітньої авіаційної федерації Алла Стрельнікова та численні представники ЗМІ», – йдеться в повідомленні.

Майже рік тому, 27 вересня 2012 року, на аеродромі Київ/Антонов міжнародний цей самий екіпаж на Мі-8МСБ встановив світовий авіаційний рекорд висоти у 8250 метрів, нагадують у Міноборони.
XS
SM
MD
LG