Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко знову відмовилася їхати до суду в справі «ЄЕСУ» – пенітенціарна служба


Екс-прем’єр України Юлія Тимошенко відмовляється від етапування на судове засідання у справі про фінансові зловживання корпорації «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ), яке призначено на 16 серпня в Київському районному суді Харкова.

Як повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України, Тимошенко була поінформована про виклик до суду 16 серпня і в категоричній формі заявила, що не бажає бути етапованою. Тимошенко також написала заяву, яка фактично нічим не відрізняється від попередніх, в якій заявила клопотання до суду в справі ЄЕСУ.

Прес-служба повідомила, що у зв’язку з категоричним небажанням засудженої бути етапованою до суду, а також з огляду на «незрозумілі з точки зору закону заяви та з метою недопущення з її боку провокацій і скандальних ситуацій» керівництво колонії на підставі заяви Тимошенко та акта про її відмову ухвалило рішення відкликати заявку на забезпечення супроводу і конвою. У разі ж, якщо раптом засуджена виявить бажання їхати до суду, всі організаційні заходи з боку керівництва колонії будуть зроблені невідкладно і своєчасно.

У жовтні 2011 року СБУ порушила проти екс-прем’єр-міністра Тимошенко кримінальну справу за переведення у 90-х роках минулого століття боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України. Водночас захист наполягає, що справу щодо Тимошенко про діяльність ЄЕСУ закрито в 2005 році законно, і це підтвердив Верховний суд України.
XS
SM
MD
LG