Доступність посилання

ТОП новини

Справу Шепелєва хочуть використати проти Тимошенко – адвокат


Олександр Шепелєв
Олександр Шепелєв
Кримінальні справи, порушені українськими правоохоронними органами стосовно екс-депутата Олександра Шепелєва, і його екстрадиція з Угорщини до України можуть стати основою для появи чергової справи проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це заявили адвокати екс-депутата, звинуваченого в Україні в причетності до низки кримінальних справ і затриманого в Угорщині на вимогу влади України, Олександр Шепелєв (батько Шепелєва) і Олексій Волошин.

Адвокати заявили, що кримінальні справи висунуті проти колишнього депутата вважають політично вмотивованими, скерованими проти опозиції, з тим, щоб схилити його до дискредитації Тимошенко.

«Ми будемо докладати всіх зусиль, щоб суду над Шепелєвим в Україні, до 2015 року не відбулося. Це пов’язано з тим, що досить багато сфабрикованих справ з інкримінуванням йому розтрати коштів. Жодних доказів, окрім свідчень декількох осіб, матеріали кримінальних справ не містять. За 40 днів органи досудового слідства не змогли надати хоча б якісь очевидні докази, які збиралися більше п’яти років щодо вини Шепелєва. Тому ми разом із своїми угорськими колегами будемо робити все те, щоб Шепелєв залишився там. Ми хвилюємося за життя Шепелєва, якщо він сюди повернеться», – сказав Волошин.

Затриманий на початку липня цього року на вимогу Інтерполу Олександр Шепелєв звернувся до Угорщини з проханням надати йому політичний притулок. Він був депутатом Верховної Ради VI скликання від БЮТ. У вересні 2010 року його виключили з цієї фракції, і у жовтні того ж року Шепелєв увійшов до фракції Партії регіонів. Торік він також балотувався до Верховної Ради по мажоритарному округу на Вінниччині.

Засідання угорського суду, який вирішить долю видачі в Україну Шепелєва, відклали до вересня.

МВС України заявило про оголошення в міжнародний розшук колишнього народного депутата Шепелєва за підозрою у привласненні майна в особливо великих розмірах і замаху на вбивство на початку цього року.
XS
SM
MD
LG