Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко просить закрити справу ЄЕСУ, суд вкотре переніс засідання


Суд у Харкові сьогодні вкотре переніс засідання у справі про діяльність корпорації «Єдині енергетичні системи України» – на 6 вересня 15:00.

Як заявив суддя Київського райсуду Харкова Костянтин Садовський, суд не може розглядати справу за відсутності підсудної Юлії Тимошенко і її захисника Євгенії Тимошенко.

Тимошенко ж знову назвала справу ЄЕСУ сфальсифікованою і вимагає її закриття. «Цю справу треба негайно закрити, вона не підлягає подальшому розгляду. А тому я вимагаю від суду за моєї відсутності розглянути мої клопотання про закриття цієї тотально сфальсифікованої справи», – написала Тимошенко у заяві на ім’я судді Київського райсуду Костянтина Садовського і начальника Качанівської колонії, яку цитує її офіційний сайт.

Захисник екс-прем’єра, Сергій Власенко після засідання заявив, що напередодні саміту ЄС «в Україні продовжуються політичні репресії».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, весь час поки вирішувалося питання про перенесення судового засідання, поруч з будівлею апеляційного суду Харкова, де проводить засідання по справі ЄЕСУ Київський районний суд міста, перебували кілька десятків прихильників Тимошенко. Люди тримали державні прапори, партійну символіку й портрети самої лідера «Батьківщини».

У жовтні 2011 року СБУ порушила проти екс-прем’єр-міністра Тимошенко кримінальну справу за переведення у 90-х роках минулого століття боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України. Водночас захист наполягає, що справу щодо Тимошенко про діяльність ЄЕСУ закрито в 2005 році законно, і це підтвердив Верховний суд України.
XS
SM
MD
LG