Доступність посилання

ТОП новини

Прихильники Мурсі обіцяють щоденні загальнонаціональні акції протесту


Поліція знову розганяє прихильників Мурсі в Єгипті
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:45 0:00
Єгипетські ісламісти закликали припинити п’ятничну акцію протесту, внаслідок розгону якої загинуло щонайменше 70 людей. загинули в зіткненнях по всій країні. Рух «Мусульманське братство» пообіцяв проведення щоденних загальнонаціональних протестів прихильників усунутого з посади президента Мухаммада Мурсі.

Счьогодні поліція застосувала проти протестувальників сльозогінний газ, очевидці кажуть також і про постріли в натовп. Є повідомлення про те, що в демонстрантів стріляли з гелікоптера.

Сьогодні «Мусульманське братство», яке вимагає відновлення на посаді Мурсі, закликало своїх прихильників вийти сьогодні на «п’ятницю гніву». За останніми даними влади, внаслідок розгону силами безпеки таборів демонстрантів у середу загинули понад 620 людей, переважно мирних жителів. Водночас Рада безпеки ООН закликала єгиптян продемонструвати «максимальну стриманість» і піти на «національне примирення».

Тимчасове керівництво Єгипту відкинуло міжнародну критику силового придушення протестів. Ця критика, наполягає тимчасова влада, не заснована на фактах і може заохочувати діяльність «насильницьких озброєних груп». Офіс тимчасового президента Єгипту Адлі Мансура заявив, що в країні відбуваються «терористичні акти, ціллю яких є урядові будівлі і життєво важливі об’єкти».
XS
SM
MD
LG