Доступність посилання

ТОП новини

Якщо Україна укладе угоду з ЄС, Росія посилить митний контроль − радник Путіна


Перевірка вантажів на російсько-українському кордоні, внаслідок якої виникли труднощі, є разовою акцією, але в разі підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС митне адміністрування може бути посилено, вважає радник президента Росії Сергій Глазьєв.

«Російська митна служба здійснювала профілактичні заходи, пов'язані з підготовкою змін режиму митного адміністрування в разі, якщо Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС«, − сказав Глазьєв, повідомляє «Інтерфакс».

За його словами, в документі прописано пункт про те, що Україна зобов'язується пропускати європейські товари практично без огляду, тобто сплати мита, без ветеринарно-санітарних перевірок. «На українському ринку з'явиться величезна кількість європейських, турецьких та інших товарів, які потім перетікатимуть до нас. Тому ми насамперед побоюємося реімпорту», − зазначив радник.
«Зараз ситуація нормалізувалася, але ми про всяк випадок готуємося до суворогоі митного адміністрування, якщо раптом Україна здійснить цей самогубний крок, підписуючи угоду про асоціацію з ЄС», − зазначив Глазьєв.

Російська митниця посилила контроль за вантажами українських експортерів. Українські компанії раніше цього тижня заявляли про блокування своїх поставок на російський ринок. Федерація роботодавців України оцінила можливі втрати експортерів у 2,5 мільярда доларів.
XS
SM
MD
LG