Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк нічим не відрізняється від «Братів мусульман» – Олійник


Бійка під Київрадою
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00
Дії лідера фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка під Київрадою порівняв із діями «Мусульманського братства» в Єгипті народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

«Депутати хотіли зупинити роботу законної ради. З іншого боку, якщо це цивілізовані депутати, вони знають право, бачать, що є блокування, що вони роблять? Вони подають до суду, в прокуратуру, а не в бійку лізуть. Але якщо Арсеній Яценюк вважає, що правильно зайти в міську раду через вікно, розбивши це вікно, то він нічим не відрізняється від «Братів мусульман». Ті теж до бійки», – сказав регіонал в ефірі Радіо Свобода.

Коментуючи заяву Яценюка про те, що провокації під Київрадою організував секретар РНБО Андрій Клюєв, Олійник припустив, що з цього приводу опозиціонер ще отримає позов до суду.

«Я думаю, що ще отримає, не виключено, рішення суду Арсеній Яценюк за те, що розповсюджує наклеп. Він вже починає системно проводити таку наклепницьку роботу», – заявив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.



Водночас ударівець Валерій Карпунцов заявив, що беркутівці отримали наказ бити депутатів і гарантії, що їм за це нічого не буде.

«Я зі своїм помічником намагався зайти до міської ради, цивілізовано, обійшов всі входи, всі арки. Мене направили працівники міліції ввічливо: не ходіть тут, ми вас не пустимо, незважаючи на те, що ви народний депутат, нам плювати на це. Але зайдіть ось де громадська приймальня», – сказав ударівець.

«Ми з помічником зайшли, буквально, десь через 30 хвилин зайшли працівники «Беркуту», цинічно, нахабно викинули мого помічника з травмами, позаламували йому руки, так що в нього гематоми, а мене, можна сказати, акуратно, якщо дивитися на відсутність травм, але дуже професійно, пальцями під лімфовузли під пахвами і три чоловіки на спину, так що вивалюєшся. Мене виштовхали з приміщення, брутально, зачинили двері і все. Без пояснень. Старший загону відмовився надати мені інформацію, хто він, з якого він загону, яке його прізвище. Каже: йдіть гуляйте собі, все», – додав Карпунцов.

За його словами, «така цинічна безкарна поведінка говорить про те, що вони отримали команду, і їх запевнили, що їм за це нічого не буде». «Це планомірно операція по узурпації влади», – сказав перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань регламенту, депутатської етики і забезпечення діяльності парламенту.

Сьогодні Київрада провела засідання, яке тривало менше 15 хвилин. Опозиція називає цю Київраду нелегітимною і вимагає нових виборів цього року. Влада захистили приміщення Київради кордоном міліції та людьми спортивної зовнішності.

Під стінами Київради мітингували прихильники проведення сесії – представники профспілок, і противники засідання – опозиційні депутати і їхні прибічники.

На вулиці під будівлею міськради і на її першому поверсі сталися сутички між «Беркутом» і народними депутатами, які намагалися пройти на засідання. За даними лідера фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка, постраждали щонайменше 4 парламентарів.
XS
SM
MD
LG